Wat geef jij mee naar school

De scholen zijn weer begonnen!

Wat geef jij mee?

Deze week is hier in het noorden ook een einde gekomen aan de vakantie. Morgen gaan alle kinderen weer naar school. Bij ons thuis ook. Gymtassen zijn weer klaar en de schooltassen worden weer klaar gezet. Goed gevuld met met tussendoortjes, broodtrommeltjes en bekers drinken. Maar wat stoppen we daar in?

Uit een onlangs verschenen onderzoek uit nieuw zeeland blijkt dat hetgeen er meegegeven wordt naar school een groot verschil kan uitmaken in de mondgezondheid van kinderen. Uit het onderzoek bleek dat de kinderen van een school met een water-onlybeleid* 15% minder gaatjes hadden dan vergelijkbare scholen uit de buurt zonder dit beleid. Ook waren er minder kiezen getrokken.

Sinds enkele jaren geven wij onze kinderen voor het tussendoortje water mee naar school en ook thuis drinken we veel water. Veel gezonder en super handig. Water is overal en altijd beschikbaar en als de beker om gaat geeft het veel minder troep. Juf dus ook blij… Het heeft eerst wel een paar dagen voor protest gezorgd, maar toen was dat ook klaar. Nu vragen ze er zelf om. En ze weten: ranja is voor feestjes…

* Een water-onlybeleid houd in dat ouders alleen water mee mogen geven als drinken en dat er op school gratis flesjes water beschrikbaar zijn voor de kinderen. Dit wordt gecombineerd met het stimuleren van ouders om hun kinderen een gezonde voeding mee te geven.

post wat geef je mee naar school tandarts hilverda